Menu Sluiten

Wat zijn core spieren en hoe kan core stabiliteit jou helpen?

Het doel van CORE training is om gelijkmatig de core spieren, die de romp stabiliseren en laten bewegen, te verstevigen.

In het begin werden de CORE oefeningen voornamelijk voorgeschreven voor patiënten met lage rugproblemen, maar tegenwoordig zijn ze ook erg populair bij atleten om hun sportprestaties te verbeteren en bij gewone sporters.

Maar wat zijn nu net de core spieren, waarom is het belangrijk je core stabiliteit te verbeteren en hoe doe je dat dan praktisch? Lees het hieronder en zet jezelf op weg naar een stevigere core!

Wat zijn core spieren en welke functie hebben ze?

Core spieren zijn de dieperliggende buik- en rugspieren die de ruggengraat, het bekken en de schouders met elkaar verbinden. Ze vormen als het ware de basis van het lichaam.

De CORE spieren worden gevormd langs de voorzijde van het lichaam door de rechte, schuine en diepe buikspieren, langs de achterzijde van het lichaam door de rechte en diepe rugspieren, de onderzijde van het lichaam door de bekkenbodemmusculatuur en de grote en kleine bilspieren en bovenaan wordt het corset afgesloten door het diafragma.

Core spieren aangeduidCORE groepsles aan waarbij wij jou begeleiden naar het verantwoord en gezond verstevigen van jouw core spieren om de stabiliteit ervan te verbeteren.

Lijkt dat jou wel wat? Leg een gratis eerste les vast via de booking pagina en kom testen of het iets voor jou is. We kijken er alvast naar uit om jou te verwelkomen.